Ce este implantul cohlear?

Implantul cohlear este un dispozitiv electronic care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase. Operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee), si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele.

331d57e91bcff486ded69d1db20e3e57

Schema Implantului Cohlear.

0f3b465e032586ba09871f57f262448d1

Sunetele sunt receptionate de microfonul procesorului vocal extern, care analizeaza si codifica sunetele in impulsuri electrice. Acestea sunt transmise prin antena atasata prin piele la computerul implantat la nivelul cutiei craniene si trimise mai departe la electrozii din cohlee.

Potrivit cazuisticii realizate in alte tari cu experienta indelungata in acest domeniu, este ideal ca implantarea copiilor sa se realizeze pana sau la varsta de un an, maxim doi, astfel incat recuperarea sa aiba un grad cat mai ridicat de succes. Cu cat se depaseste aceasta varsta, cu atat invatarea vorbirii este mai dificila, pentru ca sistemul nervos “se inchide”, nefiind stimulat. De asemenea, pot sa intervina factori perturbatori, cum ar fi cititul pe buze sau limbajul semnelor.

Diferenta intre un pacie112ddb9dcc6e0d3338ce35915320d42fnt infantil si un adult este ca cel din urma si-a pierdut auzul, dar a cunoscut sunetele, in timp ce un copil nascut cu surditate profunda vine pe lume fara capacitatea de a intelege sunetele.

 

Succesul implantarii depinde de varsta la care se realizeaza operatia, de gradul de surditate, de performanta implantului si de terapie. Procentul de reusita este de 80% si implica mai multi factori, intre care partea chirurgicala are un risc de numai 10%, iar restul se refera la logopedie, educatie etc.

 

Problema esentiala nu este in mod obligatoriu auzirea, care poate fi recuperata pana la un grad destul de ridicat, ci invatarea, deslusirea sunetelor si vorbirea, care presupune un efort continuu, intens si care poate dura si cativa ani de zile, in functie de caz. (www.eva.ro)

smiling_girl_cochlear_implant

 

Donatiile se pot face in conturile:

RON: RO31BTRL04501201M55544XX
EUR: RO06BTRL04504201M55544XX

Cod Swift: BTRLRO22
Cod Bic : BTRL
Titular cont:
Necula-Dumitru Ginel Cristian ( tatal lui Rares)
Contact: +40761.617.416

Reclame

Un gând despre „Ce este implantul cohlear?

    Cristian a spus:
    8 mai 2014 la 20:53

    Buna ziua,
    am o rugaminte: Va rog faceti si cont paypal pentru donatii. Este extrem de simplu pentru cei din strainatate sa doneze. Daca am conturile acelea, nu pot dona. Multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s